Aşılmaz şeker isteğiniz tatlı bağımlılığınızın altında neler yatıyor, bunu önlemek mümkün mü?
Bu soruların cevabı karmaşıktır, net değildir. Şeker de bazı ilaçlar gibi bağımlılık yapıp beyne işler ve iyi hissetmemizi sağlar. Vücuda ve beyne madde etisi bağımlılıktır. Yeme bozukluğunu doğurur sağlıksız beslenmeye başlarız. Günlük aşırı beslenme acıkmadan her şeyi yeme isteği, abur cubura düşkünlük başlar. Kan şekeri bir düşer bir yükselir.
Soğuk terler dökeriz titremeye bile başlarız. Basit karbonhidrat içeren basit şekerler mesela çikolatalı gofret yeme isteği, şekerimiz yükselince oluşur. Sofra şeker, şuruplar ve sodadan uzak durulmalıdır. Şekerimiz düştüğünde ise, vücudumuz glikozu kan akışıyla hücre dışına taşımaya çalışır, baygınlık hissi gelir. Baş dönmesi, titreme ve yine şekere saldırı başlar.
Meyve, süt ve rafine edilmiş tahıllar gibi bazı şekerli gıdalardan doktorunuzun önerdiği biçimde uzak durmanız gerekir. Açlık bastırıp şeker ihtiyacı geldiğinde proteinden yardım alın. Bu duyguyu sindirip bastırır tok tutarlar. Yağsız tavuk, az yağlı yoğurt, yumurta, fındık ve kuru fasulye gibi. Yapay tatlandırıcılardan ve diyet ürünlerden uzak durun. İnsülin dengesizliği diyabeti doğurur, hekime danışmak önemlidir..Kaynak.7gunsaglik.com,