Efsane: Her gün bağırsak hareketleri yaşanır. Bu durum kişiden kişiye değişir.
Bazı insanlar günde üç kez bazıları haftada üç kez tuvalete gidebilir. Ortak sorun bağırsak hareketleridir ve kabızlık haftada 3 ve daha az tuvalete gitmektir. Haftada bir ve az hareket varsa ciddi sorununuz var demektir. Tıbbi yardım istenmelidir.
Efsane: Kabızlık toksinlerle ilgilidir sağlık sorunlarına yol açar. Kabızlıkta dışkıda zehirli maddeler vücut tarafından emilir. Artrit, astım, kolon kanserine bağlı oluşabilir. Kolon temizliği, laksatifler toksinler ve diğer maddeler temizlenmelidir.
Efsane: Kabızlık için sadece daha fazla life ihtiyaç duyulur. Beslenmede lifli yiyeceklerin artırılması kabızlığa yardımcı olur. Ama kronik kabızlığı geçirmez. Tiroid bezi veya şeker hastalığı olabilir. Parkinson, inme ilaçların yan etkileri olabilir. Nadir durumlarda kolorektal kanser ve otoimmün hastalıkların habercisi olabilir. Dışkıda kan, bağırsak hareketleri, nedensiz kilo kaybı ve şiddetli ağrı varsa doktora görünün.
Gerçek: Süt kabızlığa neden olabilir. Laktoz intoleransı olan süt kabızlık nedenidir. Doktora danışın.
Gerçek: Sakız yutmak kabızlık nedenidir. Nadir durumlarda çocuklar sakız yuttuklarına gelişebilir. Sindirilemeyen maddeler sistemi bloke eder.
Efsane: Ruh haliniz tuvalet düzeninizi etkiler. Depresyon kabızlığı etkiler daha da kötüleştirebilir. Meditasyon ve yoga iyi gelir. Stresi azaltın ve rahatlayın. Karın masajı özellikle iyi gelir.
Gerçek: İlaçlar kabızlık sebebi olabilir. Ağrı, depresyon, yüksek tansiyon, ve Parkinson hastalığı gibi bazı ilaçlar kabızlık ile ilişkilidir. Çok fazla kalsiyum ve demir de kabızlığa yol açabilir.
Gerçek: Su yardımcıdır. Bol su içmek kabızlık için bire birdir. Sıvılar kabızlığı hafifletir ve önler. Dışkıyı yumuşatır. Kafeinli ve alkollü içeceklerden uzak durun.
Gerçek: Egzersiz yardımcıdır. Fiziksel aktivite eksikliği kabızlık nedenidir. Bağırsak hareketlerini aktif tutun. Yemeklerden sonra bir saat bekleyip yürüyün. 15 dakika yürüyün, yoga ve esneme hareketleri yapın.
Efsane: Kahve kabızlığı geçirir. Sindirim sistemindeki kasları teşvik eder. İdrar söktürücüdür dışkıya sıvı çeker ama kabızlığa iyi gelmez. Kahve, çay, kola ve alkol iyi gelmez.
Kan görürseniz ciddi bir durum olabilir de olmayabilir de. Mutlaka doktorunuza görünün. Hemoroid kanaması olabilir. Kabızlık ve ıkınmadan oluşabilir. Bordo ve siyah kanama gastrointestinal bölgeden kaynaklanır. Ciddi anlam taşıyabilir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com