Meşrubat testlerinde kolada bulunan karamel ve kıvam verici kimyasal bir maddenin kadınlarda kanser riski oluşturduğu belirlendi.
Özellikle fazla kola tüketenlerde risk olası. Fareler üzerinde yapılan deneylerde bu kimyasalın toksisite oranı incelenmiş ve sağlığı tehdit ettiği görülmüştür. Kanserojen maddeler çoğu yiyecek içecekte maalesef mevcut ve kola da bunların başında geliyor. Renklendirici içerdiğinden bu madde kanser türlerini tetikleyebiliyor.
Araştırmalarda insanların potansiyel kola tüketim seviyelerini incelemiş ve oranın yüksek olduğunu saptamıştır. Günlük hayatımızdan kolayı uzak tutmamız özellikle kadınların çok az tüketmeleri ya da hiç tüketmemeleri sağlık açısından önemli. Diyet ve normal kola aynı ayrıca bira da bu kategoriye dahil. Soda, kola gibi gazlı ve katkılı içecekleri her yaştan kişiler sıkça tüketiyor. Ömür boyu kanser riskinizi artırmayın sağlıklı beslenin ve bu konuda bilinçlenmeye başlayın.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com