Dijital ve teknolojik yaşam yemek seçimlerimizi bozdu diyebilir miyiz?
Mutfağa yöneldik akıllı aletler işimizi kolaylaştırdı yeni tarifler peşinde koştuk ve iştahımız açıldı. Yaratıcılık, deneme hevesi ve pişirme tüketme arzusu bastırılamıyor. Buna göre sağlıklı pişirme yöntemlerini de öğrenmek şart oldu.
Öncelikle internetten online olarak birçok farklı ve sağlıklı tarifi ve pişirme tekniğini öğrenebilirsiniz. Sağlık uzmanlarının yöntemlerine itibar edin. Tuzu iyice azaltın.
Yumurta üzerinde kırık, çatlak, leke gibi şeyler varsa asla tüketmeyin ve pişirmeye bir tarife katmaya da kalkmayın.
Kavanoz dibinde kalan reçelin son tanelerini atmayın, meyve salatasında kullanabilirsiniz. Ayrıca, sarımsak, tuz, biber ve sirke karışımını dibinde çalkalarsanız dibini iyice temizleyebilirsiniz.
Her öğünde yeniden bir şeyler pişirmeyin. Hazır makarna sosu gibi bazı yardımlar da alabilirsiniz.
Salata malzemelerinin acılığını almak için dolapta 1 saat buzlu suda bekletin. Sonra salata ve çorbada bu malzemeler kullanılır.
Et ürünlerini ızgara yapmadan önce 10 dakika kadar marine edin. Daha lezzetli olacak.
Narenciye sağlık deposudur ve iyi bir kurtarıcıdır. Tuz ekmek yerine yemeğe limon sıkın.
Pizza üzerine sıcak pizza sosu dökün hem ertesi güne de kalacaktır hem antimikrobiyal özellik katar.
Kurabiye pişirmeden önce fırını biraz boşken çalıştırın. Önceden iyice ısınmalıdır. Pişirme süresi de daha iyi ayarlanmış olur.
Sütsüz çorbalara yağsız kremayı suda seyrelterek katabilirsiniz.. .Kaynak.7gunsaglik