Egzersiz Yaparak Depresyona Veda Edin

 Günümüz araştırmaları, yapılan egzersiz hareketleri ile zihnin depresyona karşı korunabileceğini, egzersizin, stresi azaltarak depresyonun önüne geçtiğini ortaya koymuştur.

Aslında bu bilinen bir gerçekti ancak uzmanlar tarafından gerçekleştirilen son araştırmalar ile bu durum, yeni ayrıntılar ile kanıtlanmış durumda.

Egzersizler PCG-alpha Enzimini Arttırıyor

Kaslarda yer alan ve PGC-alpha olarak adlandırılan enzimin üretimi, yapılan egzersizlerle birlikte artmakta ve bu sayede beyin depresyona karşı büyük ölçüde korunmaktadır. Aynı zamanda yaptığınız egzersizin sonrasında, uyuduğunuz zaman bile bu enzim kaslarınızda üretilmeye ve böylece beyninizi korumaya devam etmektedir.
Araştırmaların gösterdiği ve göze çarpan egzersizlerin bizlere sağladığı bir diğer olumlu etki ise, yapılan egzersizin, devam eden bir depresyon halinde dahi önemli ölçüde işe yarıyor olmasıdır. Depresyon halinde bulunan bir birey, düzenli aralıklarla egzersiz yapıp bunun alışkanlık haline getirdiğind salgılanan PCG-alpha enzimi, depresyonun vücuttaki etkisini ciddi bir oranda yitirmesini sağlayacaktır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X