Vücuttaki anormal hücrelerin büyümesiyle oluşur. Bu kitle ve tümörler mesanede gerçekleşirse mesane kanseri oluşur.
İdrar depolayan idrar yolu parçası ise mesanedir. Erken teşhis ve tedavide başarı kesindir. Sigara ve bazı kimyasallara maruz kalma nedeni olabilir. Diğer kanser türleri gibi DNA hücrelerinde değişikliklere neden olur. İdrarda kan görülmesi belirtilerindendir.
Teşhisinde doktorunuz fiziksel ve rektal muayene yapacak, aile öykünüzü öğrenecek ve sizi muayene edecektir. Kan ve idrar testi yapılır. Sistoskopi ile ışıklı görüntüleme cihazı taraması yanında biyopsi de yapılabilir. Lazer ve diğer yöntemlerle cerrahi yöntem tedavide ilk önerilen seçeneklerdendir.
Kanser hücrelerini yok eden ilaç tedavisi kemoterapi verilebilir. İmmünoterapi ve X ışınlı tedaviler de önerilebilir. Birçok durumda mesanenin de alınması gerekir. Tedavi bitince düzenli kontrollere devam edilmelidir çünkü mesane tümörleri geri gelebilir.
Korku ve panik olmak yerine destek terapilerine katılmak iyi gelecektir. Sigara içenlerde, 40 yaşın üzerindekilerde, kimyasallara maruz kalanlarda, kötü beslenenlerde bu kanser türü daha sık görülür.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com