Kozmetik ürünler ne kadar zararlı? Lekeleri kapatan, bronzlaştıran, saçları düzelten malzemeler ve araçlar ne kadar zarar verir?
Bu kimyasalların kullanım derecesini azaltmak için öneriler sizlerle..
Keratin düzleştiriciler, kuaför ve güzellik salonlarında saça keratin bakımı uygulanır. Kabarmayı önleyen pürüzsüz saçlar elde etmek içindir. Bu maddeler formaldehit içermez Oregon Osha maddesi bulunmaktadır. Yüksek oranda zarar verici maddeleri içerir ve kansere yol açabilir. Bu kimyasallara uzun süre maruz kalınmamalıdır. Saç şekillendirmede risk yüksektir.
Düzleştiriciler ve saç kremleri. Elektrik etkisini nötralize etmek için kullanılır. Buklelerle mücadeleyi sağlar. Şampuan yerine kullanılan diğer ürünler saç yapısını daha da kıvırcıklaştırır. Fön makinesi daha az etkilidir ama bu ürünlerden daha güvenlidir.
Kalıcı saç boyası. Özellikle koyu renk boyalar, lösemi ve lenfoma riski taşır. Meme kanseriyle de doğrudan ilgisi bulunmuştur. Gebelik sırasında boyadan kaçınılmalıdır.
Bitkisel saç boyaları, kına ve bitkisel boyaları içerir. Sert kimyasalları içermez saça zarar vermez. Dezavantajları boya kalıcılığı uzun sürmez. Folyo ile sarmalı boya işlemlerinde kimyasallar deri tarafından emilir.
Göz bozukluğunu düzelten lens kullanımı, renk değiştirmek için de kullanılır. İşinin ehli olmayan kişiler tarafından takılmamalıdır. Reçetesiz alınmamalıdır. Temizlik ve bakımı önemlidir. Göz yaralanmaları ve görme kaybı ile enfeksiyon riski vardır.
Renkli kontak lensler doktor önerisi üzerine kullanılabilir. Göz muayenesi gerektirir. Reçeteli lensleri takın. Gözlere zarar vermemek için doktorunuzu dinleyin.
Reçeteli kirpik serumu, geçici uzun kirpiklere kavuşmanızı sağlar. Doktor önerisidir. Her gün üst kirpik çizgisi üzerine uygulanır. Dört ay sonra tam sonuç alınır. Göz çevresi koyulaşabilir ciltte şişme iris etrafında renk değişimi görülebilir.
Referans.7gunsaglik.com.tr