Egzersiz yapmayan kişilerde kalp hastalığına yakalanma riskinin arttığı uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır. Kalbe kan gitmesini kolaylaştıran ve kan akışını hızlandıran sağlıklı egzersizler kalp sağlığı açısından çok yararlıdır. Kalbe kan taşıyan damarlar yani arterlerde yağ, kolesterol ve diğer maddelerin birikmesini önler. Damarlara kalsiyum desteğini sağlar. Kalp kapaklarını ve kaslarının güçlenmesini sağlar. Düzenli ve stressiz bir hayat, düzenli beslenmenin yanı sıra egzersiz yapmak da kalp sağlığı açısından gereklidir.
Kalp hastalıkları, felç, inme, kalp krizi riskini ve kardiyovasküler rahatsızlıkların oluşma riskini önler. Kalp hastalıklarının başında gelen kalp krizi kadın ve erkeklerde ölüm nedenlerinin baş sebeplerindendir.sağlıklı bslenme ve sigarayı bırakma da bunda bir etkendir. Sigaradan kesinlikle uzak durmak gereklidir. Bunun yanı sıra düzenli olarak ve ciddi ölçüde egzersize devam etmek hayati önem taşır. Egzersiz yapmayan kişilerde zayıflayan tüm sistemler gibi kalp sistemi de zayıf düşer. Egzersiz eksikliği, koroner kalp damar hastalıkları, diyabet, obezite, hipertansiyon ve kötü kolesterole sebep olur.
İnsülin direnci egzersiz eksikliği ile şiddetlenir yaşlanma ile sık görülen bir yan etkidir. Faaliyette olan vücut ilerde oluşabiecek diyabet gelişimini de durdurur. Kan lipid anormalliklerini de kontrol eder. Zihinsel fonksiyonları geliştirir, stres ve kalp hastalığına iyi gelir. Sağlıklı ölçüde kan basıncını yani tansiyonu düzenler. Kalbe güçlü kan pompalanmasını ve kan basıncını dengeler. Beslenme bozukluğu ile egzersiz eksikliği özellikle yaşlılıkta farkedilecek olan kalp hastalıkları riskini artırır. Her gün ya da haftada birkaç gün 30 dakika orta şiddette egzersiz yapın. Yürüyüş yapmak da kalp hastalıkları riskini azaltır. Kalp ve akciğer dolaşımını artırır. 15Er dakikalık aralıklarla egzersizleri yapabilirsiniz.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com