Kansızlık Nedir? Belirtileri Nelerdir?

Vücudumuzun yaşam sıvısı, yaşamımız için olmazsa olmaz ögelerden bir tanesi de kanımız, canımız, yaşam sıvımız.

Kanımız tüm vücudumuzun dengesini sağlayan, organlarımızın ve bedenimizde ki tüm sistemlerimizin doğru dürüst çalışmasına yardımcı olan, vücudumuzda damarlarımızın içerisinde sürekli devir daim eden yaşam sıvımızdır.

Bu yüzden vücutta yeteri kadar kan üretilmediği takdirde çeşitli hastalıklar ortaya çıkar. Bu hastalıklardan en yaygın olanı ve bilineni de kansızlık rahatsızlığı. Halk arasında kansızlık olarak bilinen bu durum, tıp dilinde ki ismi ile ise ; ‘’ anemi ‘’ olarak bilinir ve adlandırılır.

Peki, nedir bu kansızlık? Kanın azalmasına mı denir?

Tıbbi olarak açıklayacak olur isek kansızlık; damarlarımızda ki kanımızın içerisinde yer alan alyuvar ve hemoglobin ( kana rengini veren madde ) azlığı ve de eksikliğinde meydana gelen rahatsızlığa kansızlık hastalığı ya da rahatsızlığı denir.

Kansızlığın birçok nedeni olabilir. Bu irsî olup yani aileden de geçmiş kalıtsal da olabilir sonradan da olabilir.

Ancak kansızlığın en büyük nedenleri arasında yer alan en önemli etken yanlış ve düzensiz beslenme, yani kısaca beslenme bozukluklarıdır. Yine bunun yanı sıra aşırı fazla adet kanamaları, basur kanamaları da kansızlığa neden olan etmenler arasında yer alır.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com
X