Fıstık Tüketmek Hamile Sağlığını Nasıl Etkiler?

Fıstık alerjisi bilindiği gibi var olduğunda kötü sonuçlar yaratabiliyor. Peki gebelikte anne ve bebek sağlığı için ne kadar tehlikeli olabilir?

Danimarkalı araştırmacılar 62000 anne-bebek çiftini inceledi ve bu çalışmalarında şu sonuçlara vardılar. Gebelik sırasında tüketilen ağaç fıstığı ve fındığı tüketimi için gıda-frekans düzeyleri incelendi. Gebelikten sonraki 18 ay ve 7 yıl boyunca astım ve alerji durumlarına bakıldı. Sonuca göre sanılanın aksine erken dönemde yani anne karnında bu besinleri tüketmeye başlayan bebekler ileride gerçek ve taze fıstık ve fındığa karşı alerji yaşamıyor hatta güç kazanıyor.

Gebelikte tüketilen fındık fıstık gibi besinler bebekleri ileride alerjiye karşı koruyor. Hamile kadınları ve bebeklerini toksin ve enfeksiyonlardan korumak adına tüketmemeleri gereken gıdalar halen var. Bazı gıdalar bu dönemde tüketilmemeli fakat fıstık bunlardan biri değil. Alerjiniz varsa özellikle gebelikte onları yemeyin. Çocuklarda görülen gıda alerjileri ise doktor tarafından kontrol altına alınmalı ve kesinlikle bu gıdalardan uzak durulmalıdır. Ebeveynlerin dikkat ve gözetimi bu konuda mühimdir.
Kaynak Siteye Teşekkürler.7gunsaglik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...